SORTIDA A FEMAREC

Sortida a Femarec

És un centre per a la reinserció laboral  i social de persones amb trastorn mental i discapacitat intel·lectual. També té un centre de dia per a la rehabilitació i integració, social  i  familiar.
Ens vam trobar a la porta amb la guia del centre per ensenyar-nos les instal·lacions y que és el que feien allà. Ens va explicar que  a Femarec  treballen  en tot moment  amb professionals de referència, els monitors que  van vestits de blau i els treballadors, que han de tenir un grau de discapacitat, van uniformats de color verd per diferenciar-se. Els  monitors  fan seguiment  i donen suport a cada usuari.
També  fan activitats per fomentar les relacions socials, que els faci sentir millor i estar més a gust a la feina, per això tenen un grup de teatre on, en horari de treball, fan actuacions fins i tot. Fan teràpia amb gossos i fora de l´horari laboral també tenen esbarjo i juguen a futbol.
A la zona de treball, ens va ensenyar a la primera planta com tenien classificats els diferents productes de les diferents empreses,  que els hi fan comandes per la reutilització de productes que s´han quedat obsolets, com ordinadors, tiradors de la Damm que els  feien una posada a punt, neteja i acondicionament i el mateix amb les màquines industrials de cafè Nespresso. També fan reciclatge de paper, cartró y productes tòxics com ja poden ser pintures, plàstics, líquids, etc. Tenien un apartat especialitzat de documentació confidencial per triturar, perquè d’aquesta manera asseguren al client que ningú veu els seus documents. Ho tenen controlat per càmeres de vídeo.
També realitzen digitalització de documents, que és passar documents en paper a ordinador i disposen de serveis de impremta i merchandising.
La formació que fan allà sempre es continuada i els treballadors que porten més de 3 anys els fan contractes indefinits, tenen uns 144 treballadors  tots ells amb algun tipus de discapacitat.
També hi ha un apartat més tranquil, on fan manualitats com canestretes per a bebès fets a mà amb la roba de nadons  i els estris necessaris per quan neix un bebè, fet de tal manera que semblés un ram de flors, perquè a les habitacions dels hospitals ja no hi deixen entrar-hi les flors naturals. Estaven molt ben fets.

També disposen  de una flota de camions per la continuada recollida i entrega de productes a  les diferents  empreses.



Comentaris

Entrades populars