VISITA A CUINA JUSTA
La visita del mes d’Abril vam anar a CUINA JUSTA un CET que està a St. Boi
de Llobregat a la carretera de Calafell 106. Aquesta empresa està
especialitzada en el món de la cuina. Treballa per escoles, empreses i també té
servei de càtering. Es basa en la cuina de proximitat i part dels productes que
utilitza son de collita pròpia ja que té uns camps de cultiu ecològic. Té dues maneres de treballar:
1.
Les cuines externes
Fa la gestió integral de les cuines a les
instal·lacions dels clients. Coordinant cuiners, ajudants i monitors.
Té un pla de seguretat alimentaria, nutrició i
al·lèrgies.
La cuina central es on es fa el menjar per:
·
escoles , instituts.
·
centres de dia.
·
Escoles bressol.
·
Empreses.
Fan una cuina equilibrada amb productes de temporada i
fan servir tècniques culinàries que aporten menys greixos respectant al màxim
la qualitat nutricional dels aliments.
Cal dir que en cada tasca els treballadors van
acompanyats i assessorats per uns monitors.
LA VISITA
La visita per les instal·lacions va ser molt
interesant i profitosa. Vam tenir l’oportunitat de veure com s’organitzava la
cuina i en quines parts està dividida. Al entrar el primer que ens van ensenyar
va ser el port de descàrrega que està comunicat amb una sala on hi ha les
neveres i congeladors. Hi ha neveres a
diferents temperatures perquè no tots els productes necessiten la mateixa, per
exemple els vegetals i les carns .
Seguidament hi ha la sala on es dediquen exclusivament
a preparar els aliments per cuinar-los, fan tasques com netejar, tallar les
verdures, preparar el peix, etc. Mes endavant trobem la sala on els cuiners ja
fan el menjar i el couen en unes olles, algunes de les quals son quadrades. Per
acabar depositen el menjar en uns recipients on conserven la seva temperatura i
textura per carregar-los i portar-los al
seu destí.
Cal dir que les mesures d’higiene són bàsiques per
descomptat, i per tant tot el personal ha de dur l’uniforme adequat i gorra per
tapar el cabell.
També a l’entrada de cada sala hi ha les instruccions
i els passos que han de seguir per realitzar la seva tasca.
Després dels cuiners passa la secció de neteja, que és
tan important com la dels cuiners i tots s’han de complementar molt bé per no
destorbar-se i trencar la cadena de producció i pogué seguir els horaris
marcats.
El que va ser interesant es veure que coses que ens expliquen al servei Pre-laboral, com que a cada sala hi ha un
llistat de les tasques que s’han de fer,
ens ho vam trobar aplicat en un àmbit diferent. Així com que es important que tot vagi coordinat
perquè una tasca no interrompi a l`altre i es trenqui la cadena de producció.
Tot això son aspectes que treballem de forma diària al servei.
Molt bona acollida per part de les dues tècniques que ens van rebre, ens van oferir un bon recorregut pel CET. Agraïments.
ResponElimina