Prepara’t per treballar!


Prepara’t per treballar!

Hola a tots i totes,

Com van aquest dies de confinament? 
Heu parat les vostres activitats de recerca de feina? 
Esteu fent alguna activitat encaminada a preparar-vos pel mercat laboral quan acabi aquesta situació pel COVID-19?

És cert, estem vivint dies de confusió, d’incertesa, notícies tristes i això ens pot estar afectant, és normal. Probablement, aquesta situació ha canviat les teves rutines. Però una manera de sentir-nos millor és realitzar activitats que ens mantenen actius i actives. I si,  a la vegada aquestes activitats ens ajuden a estar més preparats i preparades, pot significar una millora del nostre perfil laboral.  

En aquest sentit, et proposem una sèrie d’exercicis segons la teva situació actual en relació a la recerca de feina.

Proposta activitat 1: No tens clar el teu objectiu laboral

Has estat pensant en diferents sortides laborals, però no has concretat cap d’elles. Ara seria una bona oportunitat per anar-ho pensant. Pots concretar els diferents llocs de treball que voldries treballar o bé consultar els sectors professionals que t’interessen.

Com ho pots fer?

Cercador d'ocupacions BCN Activa
Pots consultar el portal de Barcelona Activa on trobaràs els diferents perfils professional, així com els sectors.

En aquest enllaç pots consultar les diferents ocupacions.

Coneix els sector amb futut


En aquest enllaç trobaràs informació dels diferents sectors econòmics.








Proposta activitat 2: Tens clar l’objectiu laboral

Ja has definit el teu objectiu laboral, i tens clar el que busques en el mercat laboral. D’acord, tens la ruta clara. 
Un exercici que et proposem és que miris diferents ofertes de feina i vegis els requisits que es demanen. Una vegada ho hagis fet, pots comprovar si compleixes cada un dels requisits. En una fulla, pots apuntar els punts que tens i en l’altre els que et faltarien.
I ara què fem? Doncs amb els requisits que et falten pots veure si en aquestes setmanes podries millorar algun d’aquests aspectes.

Us posem un exemple:
Una persona busca feina de recepcionista i a les ofertes de feina es busca domini del paquet office a nivell usuari i veiem que nosaltres no el dominem. 

Podríem dedicar aquests dies a millorar-ho. I et preguntaràs, com ho faig? Doncs actualment hi ha molta formació online disponible, justament aquesta situació ha facilitat que aquesta formació sigui més accessible per tothom.

Aquí trobaràs un recull de pàgines que ofereixen cursos gratuïts, molts d’ells són d’Universitats púliques. Aquests cursos es diuen MOOC, i es caracteritzen per ser online i permeten accedir a una gran quantitat de persones.
Coursera para la UAB

Cursos MOOC de la UAB-Coursera

UNED cursos abiertos para todo el mundo

Cursos MOOC de la UNED




Adecco ha posat a disposició a través d’una plataforma més de 70 cursos gratuïts


Proposta activitat 3: Preparació de l’entrevista de feina.

Si creus que el teu perfil laboral ja és complet i estàs preparat per treballar, podries preparar millor l’entrevista de feina.

Quins punts penses que hauries de millorar?

Et proposem un exercici:
Tens clar quins són els adjectius qualificatius amb el que t'identifiques i formen part de la teva personalitat? Podries explicar-los en una entrevista?
Hauràs d’analitzar i seleccionar 3 positius i 3 negatius. Però tingues en compte, cal saber molt bé quines reconeixes tenir perquè hauràs de respondre per ells. 
T'adjuntem algunes pàgines perquè puguis informar-te i triar aquells que et representen i sents que formen part de la teva personalitat, i que seran una eina en l'entrevista per a causar una bona impressió.

8 adjetivos calificativos con los que deslumbrarás en tu entrevista de empleo:
https://www.primerempleo.com/blogs/blog.asp?id=635

Cómo hablar de los defectos en una entrevista de trabajo


En aquests quatre enllaços que t'adjuntem hi ha prou informació sobre com triar aquells adjectius positius i negatius, per quan t’ho preguntin a l’entrevista de feina.

Aquesta pregunta és més habitual del que pensem i si ja ho tenim treballat, ben triats i sabem explicar, ens permetrà transmetre molta seguretat i autoconeixement, a més d'evitar posar-nos nerviosos/ as, ja que la pregunta no ens agafarà per sorpresa.

Per últim, intenta no quedar-te amb els habituals com perfeccionista, responsable o puntual,  ni aprendre'ls de memòria, no subestimem la capacitat de l'entrevistador/ a. Tracta de triar aquells amb els quals t'identifiques i donar-los una volta ajustant-los a la teva personalitat, estil de vida, hàbits ... perquè puguis explicar-los de una manera més natural i creïble.

  • Quin és l’exercici dels tres que hem proposat que s’adapta a les teves necessitats actuals? 
  • T’animes a fer algun dels tres?


Per qualsevol pregunta, estem a la teva disposició, pots consultar amb la teva persona de referència de l’àrea laboral. Seguim amb tu
___________________________________________________________________ 

 📣Si vols compartir comentaris, aportar continguts, fer propostes, etc. ho pots fer mitjançant els comentaris del blog sota aquesta entrada📱, al formulari de contacte del final del blog 📝 o enviant un mail a spl@arep.cat.📧

Comentaris

  1. Muy interesantes los enlaces de formaciones, hay gran variedad temas, TIC's, idiomas, etc. A mi personalmente me interesa el de Discapacidad y Defensa Legal Activa de la UNED.
    https://iedra.uned.es/courses/course-v1:UNED+DefensaLegal_001+2020/about

    ResponElimina
  2. Visto ✓

    A raiz del símbolo del tick que he escrito, me he puesto a buscar cómo poder ponerlo con mayor facilidad en windows sin tener que aprenderme que es [Alt] + [un número]
    No lo he conseguido pero le he estado dando vueltas a esta página de la wiki y he encontrado atajos de teclado la mar de útiles
    En Mac si sé que existe y es [Comando] + [Control] + [Espacio] y te abre un menú con todos los símbolos que no incluye un teclado normalmente como ♫, û, ▀, ↓, §, raiz cuadrada y todos ellos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. He olvidado poner el link en cuestión
      https://en.wikipedia.org/wiki/Table_of_keyboard_shortcuts

      Alvaro Montes

      Elimina
    2. Gracias Álvaro! Le estoy echando un vistazo, hay un montón que no conocía ( pero igualmente las que conocía no me acordaba de memoria 😀 😀 😀 ) me guardo el enlace para Internet y ofimática del SPL, que nos irá genial. Gracias por compartir. 1 abrazo.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars