CAL ROMESCO DESEMBARCA A ST. MARTÍ


El divendres 2 de juny la secció de pre-laboral de l’Arep del Passeig Maragall vam anar a visitar la nova botiga que Cal Romesco inaugurava al Mercat de St. Martí.

 El barri de St. Martí té els seus orígens a l'antic poble de St. Martí de Provençals que data de l'any 1052 .


El mercat va ser creat l'any 1974 i té el seu origen en un mercat a l'aire lliure on pagesos i firaires venien els seus productes. Actualment, tot i ser un mercat petit, fa goig de veure. Les parades son molt maques i endreçades. La parada de Cal Romesco està en una zona privilegiada i destaca pel seu disseny innovador. Té dos espais diferenciats,  a davant hi ha un llarg aparador on hi ha les fruites i hortalisses posades de manera que mostren color i varietat i es compren amb la vista. Al mig hi ha un passadís i la caixa, i al darrere a la paret una gran estanteria on hi ha les llaunes de conserva els olis, ampolles, vinagre, etc. També hi ha una nevera mostrador a l'esquerre amb iogurts i formatges artesans. Per descomptat tots els productes son ecològics i artesans.

La inauguració va ser un èxit, la botiga estava a vessar. Com no podia ser d'una altra manera al final van haver els parlaments, no hi faltava ningú, els representants polítics, el director del mercat i el responsable de l’Arep. Tots van destacar la magnifica tasca que fa Arep en la salut mental.

La visita ens va ajudar a veure com funciona una botiga del CET de l’Arep  i també com s'organitza i funciona un establiment d'aquest tipus.



P.D. Quan ja anava cap el metro em vaig trobar el Dani que anava a buscar canvi per la botiga. Vaig pensar “Això es que la cosa funciona”.

Xavi Padró

Comentaris

Entrades populars