LA COCA DEL PRE LABORAL TRIOMFA AL CONGRES



El divendres passat el pre-laboral d’ Arep de Maragall va participar en el famós concurs de coques del barri del Congres.

Aquest any volíem anar forts i optar per algun dels premis que dona Cal Romesco en forma de talons de compra. El repte no era fàcil però calia intentar-ho. L`equip el formàvem en Sergio, la Jesica ,en Gonçal, en Gerard i jo, en Xavi. Setmanes abans ja vàrem fer diverses reunions per veure com ens organitzaríem per fer la coca , sí hauria de ser de brioix, de full o de llardons (en aquest sentit tots teníem clar que hauria de ser de brioix ja que es la típica i que més èxit té). També havíem de decidir la forma sí posàvem crema , pinyons , fruita confitada i els productes que s’haurien de comprar i el mes important de tot el nom de la coca i del nostre grup. Finalment després de dues reunions i molt debat i deliberacions i provatures vàrem decidir que la coca havia de ser de  brioix rodona, envoltada d`una trena també de brioix  decorada amb crema , fruita confitada i sucre. El nom de la coca la trena d ‘Arep i el nostre sobrenom els ‘Cocaires’.







El divendres a les 8 del matí ja estàvem tots a la cuina d ‘Arep posant-nos el davantal, netejant-nos les mans i arromangar-nos les mànigues per fer-la feina. No va ser fàcil van sortir alguns imprevistos perquè la vam fer de forma artesanal amb una fermentació lenta i pasta mare (que es una pasta que fa de llevat) però ens en vam sortir. Per a mi el mes difícil va ser l`elaboració de la pasta i fer la trena de quatre tires. En vam fer dues una per presentar al concurs i l`altre perquè els companys del pre-laboral la poguessin tastar.
                                               
A la tarda quan vam arribar a la Pl. del Congres estaven acabant de muntar  les paradetes i encara hi havia poca gent. En un canto de la plaça hi havia la barra del bar a l`altre les paradetes i la taula de les coques a davant un escenari amb altaveus i al mig dos nois començaven a preparar el foc i en un reco la fusta amuntegada. Poc a poc la plaça s`anava omplint i les colles amb les seves coques feien acte de presencia. L`hora de la veritat estava al caure. Amb la taula plena van començar les degustacions. Els nervis a flor de pell. 

Començaven les votacions. Després de la degustació la cosa estaba difícil i va a pensar que tal vez no guanyaríem el primer premi, perquè ni había una altre coque molt bona.  Un cop fet el recompte el primer premi s`el va endur ‘La Quica’ que és d'una altre servei d`Arep i el segon premi ‘La Poma’  i el tercer va haver-hi empat entre el pre- laboral i una altre coca que es deia ‘Cocacoc’. Es tenia de fer el desempat. Vaig pensar això es mes llarg que les eleccions franceses que tenen primera i segona volta”. Tothom que va voler va tornar a votar i desprès del recompte ens vam endur el tercer premi. Jo i el Gonçal vam recollir el premi en representació de tots. Vàrem fer les fotos de rigor i ! Apa! a celebrar el St. Joan satisfets per el premi i l’ experiència viscuda tot hi havent passat nervis.

Autor:Xap.



                   
                                                                 

Comentaris

Entrades populars