Jornada de Xerrades sobre SM a l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins amb nens i nenes de primària MAIG 2018



Des del programa transversal de jardineria a part de cuidar el jardí de l’Escola Mestre Gibert, i compartir-ho amb els nens i les nenes, fem una sèrie de xerrades a les classes de 4t, de 3r i de 6è amb la psicòloga Sílvia Vidal, amb la tècnica Jesica Cano i amb els usuaris del servei pre laboral que fem jardineria.

Aquest anys, a les classes de 4t vam fer una valoració molt bona de les sessions de jardineria. Ens van dir aspectes positius i de millora d’aquestes sessions mitjançat una dinàmica amb un cordill i apuntant a la pissarra les valoracions que ens deien els nens i les nenes per tenir-les en compte pel curs vinent.

A les classes de 3r vam presentar l’activitat de jardineria pel curs 2018-2019. Vam ensenyar dos vídeos, un elaborat pels participants que fem l’activitat de jardineria des de el Taller de Curtmetratge del Servei PreLaboral, i l’altre un conte per entendre la malaltia mental. També vam explicar el que és l’associació Arep, la qual treballa per la rehabilitació de persones amb malaltia mental i té diferents seccions com el CET (Centre Especial de Treball), un Servei de Rehabilitació Comunitària, residències i pisos, club social, atenció a famílies, i el Servei Prelaboral, el qual ens ajuda a tenir un horari, a treballar en grup, a gestionar les emocions, a ser responsable a la feina, etc., en resum, a treballar competències transversal que es requereixen a qualsevol feina. També vam descriure l’activitat de jardineria que faran el curs que ve. Vam parlar sobre les tasques de jardineria com regar, podar, trasplantar, etc.

A les classes de 6è la psicòloga, mitjançant una presentació, va explicar aspectes bàsics de salut mental i les diferents malalties associades. També vam parlar dels factors de risc i dels factors de prevenció en salut mental i vam posar exemples de factors des de la pròpia experiència.

A nosaltres ens va agradar fer les xerrades encara que ens costés parlar en públic, però ho vam fer força bé. Vam veure que els alumnes participaven activament a les sessions i que tenien interès en conèixer aspectes sobre salut mental. Creiem que és una bona activitat, tant per als nens i les nenes com per als usuaris i usuàries, perquè els nens i les nenes puguin conèixer la salut mental i trencar l’estigma al voltant de les persones amb trastorn de salut mental; i per nosaltres perquè és una oportunitat de conèixer les tasques de jardineria i relacionar-nos amb ells i elles.



Ester i Martí. Participants del PT Jardineria a l’Escola Mestre Enric Gibert i Camins de Barcelona, i al Servei PreLaboral de l’Associació Arep.


Comentaris

Entrades populars