VISITA A LA SEU DE CUINA JUSTA

Visita a la seu de Cuina Justa

Els  encarregats de Cuina Justa van tenir la cortesia d’obrir les seves portes a ‘arep per fer una visita guiada el divendres dia 1 de febrer a la seva cuina central ubicada a Sant Boi de Llobregat de Barcelona.
Primer ens van acollir a una sala que disposava de taula i cadires per fer-nos una introducció sobre les activitats de l’empresa i explicar-nos el protocol que calia dur a terme perquè la visita fos respectuosa amb l’ambient de treball i la higiene que mantenen a totes i cadascuna de les instal·lacions; per aquest motiu ens van facilitar unes bates blanques i unes gorres per prevenir la caiguda d’algun cabell.
Ens van explicar que la planta de l’edifici era circular i la visita començaria i terminaria al moll de càrrega i descàrrega que utilitzaven els transportistes.
L’opinió general del grup va ser positiva. Per la majoria era el primer cop  veiem un centre especial de treball, motiu pel qual, molts de nosaltres teníem ganes de veure-ho.

La noia que ens va fer el tour va explicar molt bé les diferents parts de l’empresa i la funció que realitzava cadascuna d’elles. Per descomptat combinat amb preguntes que nosaltres li fèiem esclarint així els dubtes.
Ens va sorprendre que al ser de bon matí no vam veure gens de menjar, i la raó es que la preparen al llarg de la matinada, de fet el primer torn te lloc a les tres de la matinada.  
Encara que algunes persones  ho imaginaven més gran tampoc era petit.
En definitiva ens va agradar la diversitat de l’ambient i que estigues adaptat envers el món de la salut mental.

Actualment Cuina Justa dona feina  a mes de 250 persones i serveix més de 5.000 plats elaborats amb productes del propi hort sota el nom de Cal Tudela . amb CCPAE certificat de productors de proximitat i Km0.
Al estar elaborats amb productes de proximitat, els menús del ‘Box solidari’, per exemple, van canviant segons la temporada, també realitzen adaptació de menús per intoleràncies, al·lèrgies, i motius religiosos o culturals que distingeixen amb etiquetat especial.
Cuina Justa - Fundació Cassià ofereix els següents serveis:
  • l’equip de JARDINERIA es desplacen pels diferents espais verds portant a terme tasques pròpies de l’activitat, ja sigui manteniment i conservació dels mateixos
  • GESTIÓ DE CUINES DE COL·LECTIVITATS in situ, servei de càtering i elaboració de productes de cinquena  gamma.  L’objectiu  es oferir solucions en el sector de l’alimentació al mateix temps que generar llocs de treball per les persones que depenen de la fundació.
  • Des de la MASIA DE CAL TUDELA treballen en la recuperació i conservació del paisatge, la promoció del món agrari i el respecte pel medi ambient. Ofereixen espais per la connexió entre entitats, serveis i ciutadans del territori, generant teixit social i treballant des de la lluita contra l’estigma
  • A més a més de la cuina central que te a Sant Boi de Llobregat, en la que treballa un 30% del  seu planter, GESTIONA 15 CUINES EXTERNES en col·legis i residències.
  • La firma compta també amb una LÍNIA per elaborar SANDVITXOS I AMANIDES de cinquena gamma que ja ofereixen, als seus clients finals com importants companyies aèries, empreses de restauració, així com prestigioses cadenes d’ hotels o empreses de càterings. 
Cuina Justa uneix tres accions paral·leles:


  1. la qualitat en el tracte amb les persones i l’acompanyament al llarg dels anys per una millor integració;
  2. una marca social identificada per més de 7.000 persones que a través dels menús o la cinquena gamma consumeixen els seus productes a diari;
  3. la qualitat en els productes, partint de conceptes de cultiu tradicional propi. Resultat d'imatges de cuina justa

Comentaris

Entrades populars