Ioga a casa per principiants, om.......om.......om......


Ioga a casa per principiants, om.......om.......om......

Degut a l’estat d’alarma per frenar l’expansió del corona virus, molts de nosaltres hem de romandre confinats a les nostres llargs, i sortir només quan sigui estrictament necessari.
Per aquest motiu us volem proposar idees per passar el confinament de la millor manera possibles.

Com ja haureu llegit i escoltat als medis de comunicació i xarxes, tot i així, hem de mantenir-nos actius i actives, i ocupar el nostre temps. Es per aquest motiu que volem proposar-vos aquest dies iniciaros en el món del ioga des de casa. I també per mantenir-nos concentrats i concentrades, i crear un espai i un temps dedicat exclusivament a nosaltres.

Els beneficis del ioga son molts, tant pel cos com per la ment. La pràctica de ioga millora la circulació, enforteix la musculatura, i ens ajuda a treballar la postura corporal, resistència i flexibilitat. Per altre banda, també ens aporta concentració i ens ajuda a alliberar estrés i relaxar-nos, ja que desenvolupes la capacitat d’autocontrol i la pràctica del “aquí y ahora". Afavoreix la calma però ens manté al mateix temps treballant els músculs.

Un avantatge és que es pot pràctica a casa i no es necessari molt de material. Tot seguit us deixem unes recomanacions:


També cal saber que existeixen diferents disciplines de ioga, has de trobar la que millor s’adapti a tu. Hi ha de més físiques (Hatha ioga), amb moviments més fluids (Vinyasa ioga), dinàmic i accelerat (Rocket ioga), centrats en l’alineament del cos (Iyengar), o més centrat en la respiració, mantres (sons) i meditació (kundalini ioga), entre molts altres.

Les “asanes” (així es com s'anomenen les diferents postures de ioga) van augmentant de dificultats en funció del nivell. No et frustris a les primeres sessions, a mida aneu introduint aquest exercicis a la rutina diària anireu avançant en la pràctica.

El que és important es que comencis amb un tutorial específic per principiants, si es el cas, i que sigui impartit per professionals acreditats. Aquí us deixem un bon exemple:


Existeixin infinitat de recursos a la xarxa entre els que escollir per iniciar-se, però nosaltres et deixem aquest canal de YouTube, que algunes de nosaltres coneixem i utilitzem: Canal Xuan Lan Yoga, on trobaràs una llistat de reproduccions, entre d'altres, específiques per persones principiants.

Clica aquí per accedir al canal

Degut al estat de confinament, actualment estan fent classes de ioga en directe a les que et pots afegir. En aquest enllaç trobaràs el calendari de classes diàries i com conectar-se a les classes en streaming (al final de tots els calendaris estan les indicacions)

També us volem proposar un exercici extra si us animeu amb la pràctica del ioga:
Escriu a un paper per què fas ioga, quins beneficis t’aporta i com et sents desprès de realitzar-lo. Llegeix cada vegada que dubtis si tornar a practicar ioga. Hi ha gent que porta un petit diari on apunten totes les vegades que han fet ioga i les sensacions en el procés. Qué no et faci vergonya! Ningú et voldrà robar els teus secrets de ioga!
I deixem uns enllaços on podeu trobar altres recursos i vídeos sobre ioga (clica sobre la lletra en groc i et portarà a l'enllaç):
Us animen a compartir als comentaris d'aquesta entrada del blog com heu preparat el vostre espai a casa per ambientar la vostra pràctica de ioga. 
Námaste per tots i totes!

___________________________________________________________________ 

 📣Si vols compartir comentaris, aportar continguts, fer propostes, etc. ho pots fer mitjançant els comentaris del blog sota aquesta entrada📱, al formulari de contacte del final del blog 📝 o enviant un mail a spl@arep.cat.📧

Comentaris

  1. Buenas ! Los tutoriales del Canal Xuan Lan Yoga están muy bien, doy fe! Las indicaciones son claras y fáciles de seguir si son para principiantes los vídeos. Para la persona que quiera más caña hay unos tutoriales de semana en semana (pero son solo si tenéis ganas de sudar😉 😉 😉, es más dinámico) os dejo el enlace: https://www.youtube.com/watch?v=m6YEtI0hmIM&t=3s está dentro de su canal de YouTube.
    Se llama "Mi diario de yoga" parte 1,2,3 y 4: son 4 vídeos de ejercicios enlazados, 1 por semana, y un vídeo de meditación. Námaste नमस्ते

    ResponElimina
  2. Hola! Que chula esta entrada, mi primera clase de yoga fue precisamente la que proponeis con Xuan Lan Yoga, como curiosidad era instructora de Yoga en la academia de Operación triunfo hace un par de años, yo la conocí así jajajaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. jajajaja no me digas! !!! No lo sabía!!! Púes si que es famosilla la señora!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars