COM AFECTA EL CONFINAMENT AL PROCÉS DE RECERCA DE FEINA




Bon dia a tots i totes, 



Avui us volem parlar del vostre projecte laboral, alguns esteu en recerca de feina, altres esteu realitzant formació i altres esteu participant en diferents tallers.


Què ha passat amb el vostre projecte? En quin punt us trobeu? Al deixar de venir a Arep, també heu deixat de fer qualsevol tasca relacionada amb aquest fi o potser manteniu alguna tasca relacionada.  
Per tal de reflexionar, enfocarem el vostre procés des de tres àrees diferenciades amb l’objectiu que pugueu treure conclusions al respecte. 

Com us sentiu aquests dies?

La situació actual de confinament a causa del COVID-19 provoca incertesa general, una amenaça a la nostra salut i a la dels nostres familiars o essers estimats i en la que s’ha produït pèrdues personals, econòmiques o en la nostra rutina habitual.   

Per tant, les emocions que podem sentir són des de por, ràbia, impotència, tristesa, soledat, desesperança, patiment. La funció d’aquestes emocions són protegir-nos davant aquesta crisis i mantenir-nos en alerta per tal de poder sobreviure.

També podem tenir un altre tipus d’emoció  que poden generar més benestar com l’alegria o l’amor, aquestes potser no duraran tant com les negatives però poden ser igual d’intenses que les anteriors.

Podeu seguir el següent procés per entendre millor les vostres emocions:

Identificar: significa ser conscient de l’emoció, prestant atenció sobre com l’estem sentint.

Acceptar: les emocions són reaccions normals davant la nostra valoració sobre el que estem vivint. Totes les reaccions emocionals són importants.

Gestionar: significa investigar, descobrir i comprendre el significat de l’emoció, per intentar modificar o afrontar la situació de la forma més adaptativa possible. En funció de la duració, freqüència i intensitat requerirà un abordatge o un altre. No serveix la mateixa solució per totes les persones.  

En relació a la recerca de feina i el vostre projecte laboral, quines emocions predominen?
Aquestes emocions són fruït del confinament o bé són conseqüència de la crisis, i quines són prèvies a aquesta situació?

Què esteu pensant aquests dies?

Els pensaments encara que no siguem conscients tenen un impacte en com ens sentim i en com acabem afrontant una situació. 

Durant aquests dies podeu haver tingut pensaments sobre aspectes que no podeu controlar relacionades amb el COVID, són normal que apareguin. Però, quant de temps dediquem a prestar atenció aquestes preocupacions veient noticies o consultant xifres. Centrar-nos en aquells aspectes que no podem controlar, pot agreujar el nostre malestar. Per tant, una millor alternativa, seria pensar en allò que si podem controlar i podem influir.

Utilitzarem l’exercici de cercle de control descrit per Covey. 


 

Cercle de control:són aquelles activitats a través del qual el seu resultat depèn principalment d’un mateix. 

 

Àrea d’influència: tasques on un no exerceix el control, però si té un efecte en el resultat, que estarien en l’àrea d’influència.

 

Cercle de preocupació: aquells assumptes sobre els que no tinc possibilitat d’influir , però em preocupen i dedico temps a pensar sobre elles.



El que ens interessa és reduir el cercle de preocupació i ampliar el cercle de control i l’àrea d’influència.  

Per ajudar-te a fer-ho en fixarem amb 4 qualitats de les persones que tendeixen a ser proactives.

Visió: tenir un objectiu clar

Il·lusió: aprofitar la força de l’emoció, d’allò que ens agrada i ens dona energia

Disciplina: esforç i constància necessari per aconseguir els objectius que ens proposem


Consciència: ho hem anomenat en les emocions, prendre consciència d’un mateix en el present

Quins pensaments esteu tenint en aquestes setmanes? Quines són les vostres preocupacions? Es centren en el que esteu vivint actualment o són preocupacions del futur? Quant de temps esteu dedicant a aquests pensaments situats en la zona de preocupació?


I si tinguéssiu que dibuixar el vostre cercle, com creieu que seria?


I per últim, està el què fem, la nostra conducta, però això si us sembla, ho deixarem per la propera setmana. Espero que us ajudi a reflexionar i a encaminar la vostra recerca de feina amb una altre mirada.

Comentaris

Entrades populars