PLANIFICACIÓ HORARIA EN LA RECERCA DE FEINA


Foto de Fondo creado por freepik - www.freepik.es</a>
L’altre setmana vam parlar sobre els pensaments i les emocions associades a la recerca de feina. Avui parlarem de la nostra conducta, és a dir allò que fem.

A través del nostre comportament és una via per modificar les emocions i els pensaments que estem tenint. Per tant, canviar el nostre patró de comportament, pot significar una millora en el nostre benestar general .

LA PLANIFICACIÓ HORARIA

Realitzar una estructura horària ens ajuda a estructurar el nostre dia i donar sentit allò que fem. Actualment, poden haver moltes hores lliure i tenir una pauta horària sobre les tasques a realitzar ens pot ajudar a sentir-nos millor amb nosaltres mateixos.

Podem fer una planificació horària setmanal i mensual amb les activitats a incloure, aquestes han de ser flexibles, han de ser assumibles. És millor, començar amb una tasca de 15 minuts o 30 minuts i anar augmentant, a mesura que es va consolidant. No volem que aquestes tasques generen frustració.

Els objectius que ens proposem han de ser realistes i assumibles. Es preferible començar amb objectius petits i anar augmentant.

Podem fer una llista de les tasques a realitzar poden ser pendents o més actuals, i ordenar-les per la seva importància. Podem incorporar un objectiu prioritari a la nostra rutina habitual i poc a poc, a mesura que s’hagi assumit, incorporar un de nou.

Podem diferenciar dos activitats una de caràcter més productiu i l’altre d’oci com mirar pel·lícules, descansar... Les de caràcter més productiu serien aquelles que ens ajuden a realitzar-nos, com poden ser aprendre un idioma, estudiar, tocar un instrument, practicar alguna habilitat concreta...

És important que hi hagi una barreja dels dos tipus d’activitat per tal de poder sentir-nos realitzats i poder portar aquest confinament de la millor manera.

Us poso uns exemples de tasques vinculades a la millora professional:


  • Buscar informació sobre el mercat laboral i la possible afectació del COVID-19. 
  • Buscar sortides laborals.
  • Reforçar coneixements necessaris per trobar una feina: idiomes, informàtica, fer algun curs...
  • Estar amb contacte amb companys i companyes que estan en recerca de feina o que han estudiat amb tu o bé han treballat amb tu.
  • Revisar i/o actualitzar portals de feina.
  • Revisar les eines de recerca de feina ( currículum, carta de presentació, xarxes socials...)
  • Buscar ofertes de feina.
  • Practicar l’entrevista de feina o l’elevator pitch.
  • Realitzar exercicis d’autoconeixement.
  • Contactar amb empreses que necessitin el teu perfil professional.




Aquests són alguns exemples, però cada persona pot elaborar els seus, en funció del moment en el que es trobi. Si ho creus oportú pots demanar ajuda al teu referent, ell t’ajudarà a fer-ho conjuntament per tal que et puguis organitzar.

És molt important que valoris aquelles activitats que vas realitzant i una manera de fer-ho és premiar-te mentalment. Pots compartir els teus assoliments amb les teves persones properes. A mesura que vas complint allò que t'estàs proposant, el teu estat d'ànim millora i per tant, et sentiràs millor amb tu mateix. 

I tu com t’estàs organitzant el teu dia a dia? Ens ho expliques?


Comentaris

  1. Benvolgut equip d'AREP, i companys i companyes:

    M'ha agradat molt aquest exercici, del que he pres apunts a mà, sobre tot de la primera part, la més teòrica. Perquè , ja em coneixeu, a mi em pot anar molt bé aquesta PLANIFICACIÓ:

    A partir del meu COMPORTAMENT puc modificar les meves EMOCIONS i PENSAMENTS que estic tenint, i això pot significar una millora en el meu BENESTAR GENERAL.

    M'ha agradat també que la PLANIFICACIÓ HORÀRIA sigui flexible/assumible, perquè no ens generi frustració al, encara que sigui redundant, no poder assumible; en franges de 15/30 minuts que podem anar augmentant.

    I LES LLISTES A TASQUES A REALITZAR, PER PRIORITATS.

    Aquí van les meves:

    LLAR:

    - De les més PENDENTS: planxa acumulada
    - A les més ACTUALS: treure la pols a la biblioteca.

    FEINA AREP:

    - Fer els deures més PENDENTS
    - A fer els deures més RECENTS

    OCI:

    - MÉS PENDENTS: descansar.
    - MÉS ACTUALS: Jugar amb la meva neboda, passejar amb la mare, passejar sola, fer footing, anar al Parcc del Guinardó, llegir revistes, pintar mandales, ballarf al terrat (faig exercici), prendre el sol, etc.

    Una abraçada a tothom!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars