Consells de ciberseguretat: COM PROTEGIR ELS NOSTRES COMPTES

La tecnologia està cada vegada més present a les nostres vides, i sobretot en moments de distanciament social com el que estem vivint. Ens ha servit de pont per continuar comunicant-nos a través de missatgeria instantània, de videotrucades, etc. Hem descarregat moltes apps que fins ara no coneixíem, de manera gratuïta… o no?

Actualment hi ha dos models de benefici per part de les empreses que desenvolupen aplicacions mòbils: la publicitat i la recollida de dades, encara que les dues estan molt relacionades entre si. Moltes de les apps que instal·lem als nostres dispositius mostren publicitat no desitjada i que permet aconseguir informació, per exemple dels nostres interessos a l’hora de comprar un producte, i altres aplicacions estan destinades a recopilar les nostres dades, per exemple Facebook et demana que acceptis “consultar informació sobre contactes emmagatzemats en el telèfon inclosa la freqüència amb la qual els has anomenat, els has enviat un correu electrònic o t'has posat en contacte amb ells d'una altra manera”.


Algunes d’aquestes plataformes han sofert o sofreixen actualment fallades de seguretat que deixen exposades totes les nostres dades a tercers. Us donarem uns consells que poden ajudar-nos a protegir millor els nostres comptes i dispositius:

Consells per protegir comptes (gmail, facebook, etc.):

🔗
1. 👉haveibeenpwned.com → és un lloc web que permet als usuaris d'Internet verificar si les seves dades personals s'han vist compromesos per violacions de dades. Hem d’introduir el nostre correu electrònic i si surt en verd, cap problema! Si surt en vermell, si baixem la pàgina, podrem veure que bases de dades en les quals estem registrats han sofert violacions de dades, i amb això els nostres comptes han quedat exposats.


🔗
2. Hora de canviar les contrasenyes! Sé que és molt comú tenir el mateix patró de contrasenya per a totes les comptes que acumulem, però és un dels grandíssims erros que cometem. És moment de posar-nos creatius i fer combinacions de números i lletres minúscules i majúscules! 


Si teniu tan mala memòria com una servidora, us recomano 👉l'app per a mòbil KeePass (disponible per iOS i Android, de manera gratuïta). 

És un gestor de contrasenyes que permet protegir les diferents contrasenyes de manera segura. Podreu tenir totes les contrasenyes segures, i a més també us dóna suggeriments de contrasenyes segures.


3. L'autenticació en dos passos és la nostra millor aliada: "és una funció de seguretat que contribueix a protegir la informació del seu compte. Aquest sistema executa dos processos d'autenticació diferenciats per a verificar la identitat de l'usuari i permetre l'accés al seu compte des de dispositius nous o no reconeguts.

🔗
La majoria de apps i plataformes la tenen inclosa i la podem activar a través dels ajustos, seguretat i privacitat. 

Una app recomanable si heu de descarregar seria 👉Google Authenticator, si registreu la compta que voleu vincular us generarà codis de verificació quan hàgiu d'iniciar sessió.



Esperem que aquests consells us serveixin per protegir-vos a internet! Digueu-nos als comentaris quines altres temàtiques us podrien interessar per següents posts, o de quines aplicacions us agradaria que poguéssim donar més informació 😋


📣Si vols compartir comentaris, aportar continguts, fer propostes, etc. ho pots fer mitjançant els comentaris del blog sota aquesta entrada📱, al formulari de contacte del final del blog 📝 o enviant un mail a spl@arep.cat.📧

Comentaris

  1. Aporto un vídeo sobre ciber-seguridad. Está algo anticuado pero sirve perfectamente para lo que explica. Si alguien no entiende algo que me lo diga. Trata sobre pentesting que significa tests de penetración y son las formas que consiguen los datos gente y empresas de estos mismos.
    Existen casos tan hilarantes como una persona colándose en una empresa con alta seguridad, entrar en un ascensor con seguridad múltiple (huella y llave) y hacer que el lector reconozca tu huella por humedecerlo cuando no estás registrado, usar una llave que es idéntica a la que fabricaron para ese ascensor (porque sorpresa, nuestra llave de casa no es única y se utiliza en muchas otras casas con la misma forma) y teniendo permiso sólo para subir a las plantas 2, 3 y 4 al picar muchas veces rápido los botones el sistema del ascensor falla le deja entrar a la planta de mayor seguridad con todos los servidores, plantas que normalmente están sin personal.
    Espero que os guste y os pueda servir

    https://www.youtube.com/watch?v=dkV4gJyXu6s

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars