EN QUINA FASE ET TROBES DE LA RECERCA DE FEINA?

Dues preguntes que us poden ajudar per abordar l'estratègia en la recerca de feina són:  
  • Qui sóc el dia d’avui? D’on parteixo actualment en el present?
  • Qui m’agradaria ser d’aquí 1 / 2 / 3 o 4 anys? 

És una decisió present amb efecte futur, però el temps de l’estratègia és indeterminat, perquè l’estratègia establerta només és vàlida fins la pròxima maniobra pròpia o aliena.
Per conquistar el futur es requereix anteposar-se, preveure el que ocorrerà, 
ja que el futur es preveu o es pateix.

La planificació és un procés a través del com, de forma consensual els integrants d'un projecte, projecten el que s'ha de fer ara, per garantir els èxits esdevenidors. Es parteix d'un diagnòstic que el més objectiu possible, permeti precisar el “ara”, és a dir, d’on partim. 

A partir d'aquí es projecta el què, el com i el quan fer-ho tot, la qual cosa es materialitza en l'elaboració d'objectius desafiadors però assolibles, que aconsegueixi mobilitzar totes les forces en aquest sentit.

L’estratègia té 3 diferents etapes:




  1. Anàlisi: És la fase que genera els pilars de l’autoconeixement. L'anàlisi ens dóna la base sobre la qual decidim llançar el projecte laboral. Inclou la recerca i la recollida de dades per poder prendre una decisió. 
  2. Estratègia: És la fase en la qual es prenen les decisions a llarg i mig termini. Això és decidir l'estratègia que seguirà el projecte. Es materialitza, en la recollida de dades sobre el nostre somni desitjat, i a partir d’aquest moment fem una estratègia clara per a poder arribar a complir el nostre somni final.
  3. Tàctica: Aquesta és l'última fase, i encara que és la més coneguda, mai ha de dur-se a terme sense recollir abans dades, analitzar-les, i decidir l'estratègia de l'empresa. La tàctica sempre ha d'estar al servei de l'estratègia.


En quin moment et trobes actualment?


En el moment d’anàlisi, a través d’aquesta reflexió prèvia sobre un mateix.  
Trobem diferents eines per poder fer aquest anàlisi, si hi ha alguna persona de vosaltres interessada, ens ho podeu fer saber i us enviarem el material per poder desenvolupar-ho i compartir-ho conjuntament.

En el moment d’estratègia, establint els passos necessaris per poder arribar a l’objectiu que volem. És molt important saber quina és la teva estratègia alhora de la recerca de feina per aprofitar correctament el teu temps.

En el moment de la tàctica, coneixes cap a on vols anar-hi, quines son les teves competències i habilitats i coneixes les necessitats de l’empresa. En aquesta fase, és quan pots realitzar accions concretes i planificar-les en una agenda. Segons les vas assolint, pots anar realitzant una valoració de com han anat. 


📣Si vols compartir comentaris, aportar continguts, fer propostes, etc. ho pots fer mitjançant els comentaris del blog sota aquesta entrada📱, al formulari de contacte del final del blog 📝 o enviant un mail a spl@arep.cat.📧

Comentaris

Entrades populars