Com afrontar una entrevista de feina Online?




Actualment, el confinament, ha fet que les empreses hagin adaptat els seus processos de selecció de personal. Les empreses que segueixen fent entrevistes de selecció, no ho fan de forma presencial com és habitual, les realitzen online.

Si alguna persona de vosaltres està seguint amb la recerca de feina, amb molta probabilitat haurà de fer una entrevista per Skype que és la aplicació que normalment s’utilitza. Es poden realitzar a través d’altres aplicacions.

I us preguntareu quins aspectes canvien de l’entrevista presencial? Doncs en l’essencial, i en l’objectiu principal, no canvia gens, però si, heu de tenir en compte, una sèrie de característiques que pel seleccionador serà important.

1-Si l’entrevista és per Skype, hauràs de descarregar el programa. https://www.skype.com/es/ Pots utilitzar-ho a la tablet o al mòbil.  

2-      Has de crear un usuari i una contrasenya. Igual que amb el correu electrònic, recorda utilitzar un amb el teu nom i cognoms. Pensa que estàs presentant-te a una empresa i per tant, no estàs en una ambient d’oci, és important que mostris una imatge professional i seria. 

3-      Cuida la foto del perfil, igual que amb l’usuari, haurà de ser una foto adequada per una persona que està amb recerca de feina.

4-      Normalment l’entrevistador et demanarà l’usuari i t’agregarà als seus contactes. 



5-      Escull un lloc de la casa que estigui ordenat, per tant, és important abans posar ordre al lloc que mostrarem a la persona seleccionadora. Penseu que allò que veurà, serà representatiu de la vostra imatge i del que sou. Imagineu que mostreu un espai on es veuen el llit sense fer o bé un ambient molt caòtic, això no jugaria al vostre favor. 

6-      El lloc que triïs hauria de ser lliure de distraccions, si hi ha més persones convivint amb tu, hauries de demanar que no et molestessin. Revisa que no se’t vegi en ombra o amb molta llum. 

7-      La imatge personal ha de ser la mateixa amb la que faries una entrevista presencial, per tant, vesteix-te igual que ho faries amb una situació habitual. 

8-      Prova l’aplicació abans, comprova que la càmera i el micròfon funcionen correctament. 
  
9-      Has de mantenir l’interès amb l’entrevistador, per tant, has de mirar la seva imatge, com si miressis els seus ulls, mantenint l’atenció sostinguda durant tota l’entrevista i realitzant una escolta activa. Respecta els torns de paraula de la persona entrevistadora.    

10-   No deixis de preparar-te l’entrevista de feina com ho fas habitualment, revisa l’oferta de feina, l’empresa, les possibles preguntes que et poden fer. Ho pots fer per escrit o bé et pots gravar amb la gravadora del mòbil i practicar les respostes o possibles preguntes a realitzar. 

Us deixem un tros de la pel·lícula “Los becarios” on han de realitzar una entrevista oline per treballar a Google. 




Amb aquest extracte, podeu comprovar que no l’havien preparat anteriorment l’entrevista de feina, i probablement, era la primera vegada que realitzaven una entrevista online.  

Quins errors creieu que estan cometent? Si ens ho voleu deixar escrit als comentaris, així ho podrem anar comentant entre tots. 

Havies pensat mai en fer una entrevista no presencial? Has fet alguna, quina és la teva experiència? Ens ho vols explicar?

Que tingueu un bon matí.

 

Comentaris

Entrades populars