Has escoltat l'anomenat so 8D?



Bona tarda a totes i tots,
La setmana passada em van fer arribar, via WhatsApp, aquest àudio que deia:

 "esúchalo con auriculares" 

(realment sí es necessari escoltar-ho amb auricular😉😉😉 us animo a fer-ho!)

Suposo que als i les millennials no els sorprendrà molt, però veritablement a mi em va semblar molt curiós, em va impressionar aquesta sensació de que el so es va moment al voltant del meu cap. 

Ho heu provat? Que us ha semblat? Imprescindible el tema de escoltar-lo amb els auriculars, i per les xarxes diuen que si son d'aquest grossos que agafen tota l'orella molt millor.

Total, que com em va fer gràcia vaig estar cercant per internet que era això del so 8D i com funcionava. Així resumint, el que he trobat a la xarxa explica que realment el nom de 8D és una estratègia comercial. Seria més correcte anomenar-ho so 3D, àudio binaural, immersiu o holofonia. Es veu que no hi ha res nou darrera aquest boom, ja que existeix des de fa molt de temps perquè es basa en processos musicals més antics.

Aquest tipus de música juga amb la percepció dels sons al nostre cap, i l'efecte es percep exclusivament amb auriculars. El que fa es enganyar al servei en el moment que intenta detectar d'on prové el so. Recrea la sensació d'estar envoltats pel altaveus i que cadascun ens proporciona informació diferent; es com intentar imitar com sona la naturalesa. Al final de l'entrada us deixo un parell d'articles que expliquen com causar aquest efecte.

Canal YouTube 8D Tunes
Per si us ve de gust continuar escoltant aquest so, inclús a Youtube, tenen un canal especial anomenat 8D Tunes amb gran varietat de cançons de grups actuals o llistats per gènere en versió 8D. Us deixo l'enllaç per si voleu tafanejar, també podeu cercar directament cançons d'artistes que us agradin i afegir "8D" hi ha un bon grapat, Imagine Dragons, Adele, Beyoncé, i una que circula molt també pels WhatsApp és la de Hallelujah de Pentatonix, entre de moltes altres.

Ja em comenteu que us ha semblat això de la música 8D als comentaris, i si heu trobat versió 8D del vostre grup preferit!


Articles sobre so 8D:


__________________________________________________________________ 

 📣Si vols compartir comentaris, aportar continguts, fer propostes, etc. ho pots fer mitjançant els comentaris del blog sota aquesta entrada📱, al formulari de contacte del final del blog 📝 o enviant un mail a spl@arep.cat.📧


Comentaris

Entrades populars