SUBSIDIS PER SITUACIÓ D’ATUR


Durant l’estat d’alarma els terminis de presentació de sol·licituds estan suspesos, d’aquesta manera, els 15 dies que es tenia abans per a poder sol·licitar la prestació, actualment no existeixen.

👆👆Veure aquí "Medidas extraordinarias adoptadas frente al Covid-19 del SEPE"

Què puc fer si la meva empresa ha fet un ERTE?

Aquelles persones que s’han quedat a l’atur perquè la seva empresa ha presentat un ERTE, podran rebre la prestació contributiva d’atur tant si han cotitzat els 360 els últims 6 anys com si no han cotitzat tot aquest temps, sempre i quant no es tinguin rentes superiors al 75% del salari mínim interprofessional (sense tenir en compte la part proporcional de les dues pagues extraordinàries).

Caldrà complir també una sèrie de requisits que els podreu trobar contemplats a la pàgina web següent: https://www.sepe.es/HomeSepe/Personas/distributiva-prestaciones/quiero-cobrar-el-paro/afectadoERE.html

Què passa si ens fan fora i no és per ERTE?

Per a poder cobrar l’atur, serà necessari haver cotitzat al menys 360 dies durant els últims 6 anys. Si no es compleix aquest requisit, es pot sol·licitar el subsidi per cotitzacions insuficients.
Podreu consultar el subsidi per cotitzacions insuficients en el següent enllaç: https://www.sepe.es/HomeSepe/Personas/distributiva-prestaciones/quiero-cobrar-el-paro/he-trabajado-menos-un-ano

Com demano hora?

Degut a la situació actual, els servidors del SEPE es troben col·lapsats, pot demanar cita prèvia de diferents maneres:


  • Qui no disposi de DNI digital, certificat digital o usuari Cl@ve, pot demanar cita prèvia de manera telemàtica per ser atesa pel SEPE: 
  • Aquelles persones que disposin de DNI digital, certificat digital o usuari Cl@ve, podran obtenir el reconeixement de la prestació contributiva de manera immediata.

___________________________________________________________________ 

 📣Si vols compartir comentaris, aportar continguts, fer propostes, etc. ho pots fer mitjançant els comentaris del blog sota aquesta entrada📱, al formulari de contacte del final del blog 📝 o enviant un mail a spl@arep.cat.📧


Comentaris

Entrades populars