Mercat de Treball


Bon dia a tots i totes,
Com inicieu aquesta setmana?

La pandèmia del COVID-19 que ens afecta des de fa unes setmanes ha fet que canviem radicalment les nostres vides. El fet d’estar a casa, les nostres rutines, la forma en com ens relacionem i també ha sacsejat el mercat de treball. Per tant, això afecta a les persones que ja estaven treballant i a les persones com vosaltres que buscàveu feina.

Aquest canvi en el mercat de treball significarà una transformació. Probablement, feines abans molt demandades, com per exemple, en el sector turístic, en els mesos que ens segueixin, no ho siguin tant. Heu pensat amb això? Vosaltres de que buscàveu feina? Creieu que seguiran demanant el vostre perfil professional?

Diuen que de tota crisis neix una oportunitat, sembla una frase molt utòpica...però és veritat que tota aquesta transformació que estem vivint, obliga a fer canvis perquè s’han creat noves necessitats. Actualment, el comerç online ha augmentat, Amazon diu estar actualment en una campanya de Nadal permanent i necessitar dos mesos per tornar al seu estat habitual. Moltes empreses han optat per oferir els seus productes online i potenciar aquest canal de venta.

La xarxa d’internet també ha patit un increment en la seva demanda, Espanya es va convertir amb el segon país de més consum de tràfic de dades. L’ús del mòbil amb enviaments massius, descarregues, realització de  les videotrucades... El consum d’entreteniment online a través del televisor amb plataformes de sèries o pel·lícules, també han augmentat, així com l’ordinador amb els jocs online o a través de videoconsoles.

Un altre camp que s’ha hagut de reinventar és el de la formació, passant de ser presencial a online. Molts professors han hagut d’adaptar les seves metodologies al format online, però aquesta és una tendència que continuarà amb força. Tal com us hem ofert en altres entrades, hi ha una oferta àmplia de cursos online de diferents disciplines, per tal de millorar les habilitats necessàries i incrementar així les opcions de trobar feina.

Tots aquests canvis significaran unes noves necessitats en el mercat de treball. A continuació, us destaquem algunes que incrementaran la seva demanda.


      o Robòtica, en ciberseguretat i blockchain, programadors, experts en màrqueting digital.
o Ehealth, professionals en realitat augmentada i virtual, així com experts en genòmica, en investigació de fàrmacs, vacunes, en intel·ligència artificial i en biotecnologia.
o Big data, en la internet de les coses, en les entregues a domicili o en la traçabilitat dels aliments.
o Experts en seguretat, en privacitat y en qüestiones ètiques.
o Psicologia i coaching per empreses.
o Activitats professionals relacionades amb el comerç electrònic, la realitat virtual, els controls d’accés als espais, el disseny gràfic, la intel·ligència artificial i la robòtica.
o Els professionals vinculats amb temes demogràfics seran necessari per controlar el fluix de moviments dels ciutadans.

Amb tota aquesta informació, us pot fer replantejar noves oportunitats per reconduir el vostre objectiu professional i poder aprofitar aquests temps per pensar amb accions per millorar les oportunitats per poder accedir a un lloc de treball i millorar la vostra empleabilitat.
Us ha cridat l’atenció alguna informació del article que hem realitzat? Ens ho pots dir amb un comentari a continuació.

Comentaris

Entrades populars