Com millorar la confiança en les entrevistes de feina


Comencem el dilluns amb força i energia per continuar acompanyant-vos en el vostre procés de recerca de feina.

Actualment, la majoria de persones del país es troben en les seves cases, algunes estan teletreballant, altres estan afectades per ERTE’s i altres es troben amb recerca de feina, com alguns i algunes de vosaltres. Un altre grup de persones molt necessàries es troben treballant donant aquests serveis essencials a la resta que es troba a casa.

Aquesta situació d’excepcionalitat i d’incertesa viscuda a través d’aquesta crisi sanitària, fa que la por i la tristesa es pugui instaurar en nosaltres. Moltes de les noticies que veiem, generen tristor, ràbia, impotència, por al que pugui venir...I tot això, pot afectar en la recerca de feina, ja que moltes persones “expertes” ens anuncien l’arribada d’una gran crisis.

Si bé, és cert, que hi hauran conseqüències, no podem perdre l’ànim de seguir amb la motivació i la determinació de la recerca de feina. I et pots preguntar: 


“Quins motius puc tenir per continuar amb la recerca de feina si tot el que escolto és negatiu?”
  • Una vegada passi el confinament, les empreses seguiran necessitant personal, o bé vacants que s’havien quedat parades o nous llocs de feina que potser sorgeixen.
  • Aquesta situació també farà que es creïn noves necessitats provocades per la pandèmia i les empreses també s’hauran d’adaptar. 
  • Recorda el moment en el que vas decidir buscar feina i pensa amb allò et va portar a fer-ho.
  • Ets conscient del potencial que pots oferir a les empreses? Tens clar quines són les teves fortaleses? Ara més que mai, has de creure en totes aquelles habilitats i competències, així com formació, experiència professional i idiomes que pots aportar al mercat laboral.

Per tant, si ens centrem en la recerca de feina, i en tornar a fer entrevistes de feina, us proposem un exercici que us podria ajudar:

Pensa amb les últimes entrevistes de feina que has realitzat, i centrat en els aspectes positius d’aquestes. 
Quins punts et sents orgullós/a de com van anar? Has de centrar l’atenció cap a tu amb aspectes que et van agradar de com va anar l’entrevista de feina. 
Per exemple, pot ser la comunicació, com vas explicar la teva trajectòria, que vas estar còmode, que vas poder gestionar els nervis... cadascú trobar els seus motius. 
Tots aquests punts els hauries d’escriure en un paper i detallar-los. 
I aquest exercici perquè et pot servir, et preguntaràs? Doncs quan pensem en els punts que hem fet bé, podem veure que els podem tornar a repetir en un futur. 
Primer, l’exercici es treure a la llum el que estic fent bé a les entrevistes de feina i potser no sóc conscient. I després utilitzar-ho per properes entrevistes de feina. A la vegada també podem veure cada punt que hem fet, per exemple, si he triat, comunicar bé, recordo, respecte aquest punt, vaig estar practicant com comunicar davant dels companys/ es o algú de confiança. Així, puc veure quines de les accions que estic fent, tenen efectes amb la meva satisfacció vers la tasca, en aquest cas, l’entrevista de feina.

I les persones que encara no us trobeu en recerca de feina, podeu fer aquest exercici amb el temps que heu estat en el recurs realitzant programes. Per exemple, quins són els punts positius respecte a la teva participació en els diferents programes o activitats.
En qualsevol dels dos exercicis, ho podeu posar en una llista i si voleu, ho podeu compartir amb el vostre referent.
Reconèixer aquells punts que estem fent bé i estem orgullosos/as ens pot servir per continuar i estar motivats/ des en aquest camí de la recerca de feina.

Una frase que enllaça l’exercici que heu realitzat:

“Pel general, ens persuadeix millor les raons que hem trobat nosaltres mateixos, que les trobades pels altres.”  
Blaise Pascal.


Per últim, i amb la línia d’aprofitar i mantenir el ritme de preparació cap a una feina, us fem arribar una proposta per seguir aprenent i augmentar la vostra formació.

Des de la Fundació Randstad ens ofereixen una sèrie de tallers online dirigits a les entitats i ens l’han ofert per si voleu participar d’algun d’ells.

Més informació sobre el tallers Online Fundación Randstad👆👆👆👆👆

Els tallers online que ofereixen són sobre les següents temàtiques: 
  1.        Competències transversals.
  2.         Branding i xarxes socials.
  3.         Elaboració de CV i carta de presentació.
  4.         Entrevistes de feina.
  5.         Impulsar tu motivació

Per poder participar ens heu d’enviar un correu a la següent direcció: 

___________________________________________________________________ 

 📣Si vols compartir comentaris, aportar continguts, fer propostes, etc. ho pots fer mitjançant els comentaris del blog sota aquesta entrada📱, al formulari de contacte del final del blog 📝 o enviant un mail a spl@arep.cat.📧


Comentaris

Entrades populars